20 år med Sørum Jazzklubb

Av Jørgen Kirsebom, 8. november 2022

Jubileumskonserten til Sørum Jazzklubb ble helt utsolgt og noen få måtte snu i døra fordi det var ikke en eneste ledig stol igjen i salen. Den 8. november 2022 var det 20 år siden den populære klubben ble stiftet av Gunnar Apeland og Johannes Næss. Men det var trompetisten Harald Næss (sønnen til Johannes Næss) som tok initiativet til stiftelsen, og han ble også klubbens første leder.

Se bildeserien i Indre.no.

Sørum Jazzklubb ble stiftet 8. november 2002 og Harald Næss var klubbens første leder. Det var Ophelia Ragtime Orchestra som spilte denne kvelden og som var klubbens aller første arrangement.

Sørum Jazzklubb har arrangert mange konserter med mange forskjellige orkestre. Noen av dem har spilt i Sørum opptil flere ganger, det gjelder blant annet Magnolia Jazzband. 

Magnolia Jazzband kom tilbake til Festiviteten i februar 2019.

Stiftelsen av Sørum Jazzklubb fikk en flott omtale i Romerikes Blad.

Da klubben ble stiftet stod Ophelia Ragtime Orchestra på scenen. Da passet det perfekt at samme orkester spilte på jubileumskonserten 6. november 2022.

Publikum i Sørum har kunnet få oppleve Ytre Suløen Jazzensemble flere ganger takket være Sørum Jazzklubb.

ÆRESMEDLEM: Ågot Wiig Heramb avbrøt konserten og hadde en liten overraskelse på lur. Gunnar Apeland, som i sin tid var med og stiftet jazzklubben i 2002, ble utnevnt til klubbens første æresmedlem. – Gunnar har vært en uvurderlig og enestående støttespiller, organisator og inspirator for jazzklubben alle disse årene. Han har vært på alle konserter, alle årsmøter og bidratt til vår gode utvikling. Han skal ha mye av æren for at vi i dag har en god økonomi og et stort og voksende publikum. Vi har hatt en god utvikling og i kveld er vi faktisk utsolgt, forteller en stolt styreleder Ågot Wiig Heramb.

VETERAN: Eivind Oppedal Olsen og Inger Marie Kleven Olsen måtte ta turen til Festiviteten denne kvelden. Inger Marie Kleven Olsen er for øvrig ett av to medlemmer som har hatt verv siden klubben ble opprettet. – Jeg har vært revisor i jazzklubben helt siden starten, for 20 år siden, forteller Inger Marie Olsen.

STOLT STYRELEDER: Ågot Wiig Heramb er i dag en stolt styreleder i Sørum Jazzklubb. Før første gang i klubbens historie er alle billettene solgt ut. – Vi er veldig stolte av at vi er helt utsolgt idag.

JAZZELSKER: Rune Brakestad var også leder i flere år. Her står han i Blaker kirke og introduserer Ytre Suløen Jazzensemble. 

TRAVELT MED FORBEREDELSENE: Gerd Rønsen (t.v) og Jorunn Fretland er travelt opptatt med forberedelsene til å ta imot publikum. –Det er gøy når det kommer så mange, sier de travle damene.

VÆRT MED I ALLE ÅR: Johnny Wærp er den eneste som har vært med i styret helt siden starten. Han er en mann som har et enormt stort hjerte for kulturen og er alltid full av ideer.

VETERAN I STYRET: Jennifer Tonstad har vært med i styret i Sørum Jazzklubb i mange år. – Har vært med i 8-9 år. Jeg tok en pause et par år, men jeg er tilbake nå, sier Tonstad.

TIDLIGERE LEDER: May Ekseth var styreleder for en tid tilbake. – Jeg var styreleder en stund for litt over 10 år siden. Jeg har vært på nesten alle konsertene de siste 10-15 årene, forteller May Ekseth.

YNGSTE I STYRET: Torill Funderud er den nyeste og yngste medlemmen i styret. – Jeg skal være med og få rekruttert inn flere unge som både medlemmer og publikum, sier den blide damen.

Bildeserien over er et utvalg av bilder vi har i vårt arkiv fra konsertene til Sørum Jazzklubb. 

Denne bildeserien er absolutt ikke en fullstendig oversikt over alle styremedlemmer eller alle frivillige som har bidratt til Sørum Jazzklubb. Ei heller har vi bilder eller en oversikt over alle konsertene til Sørum Jazzklubb. Derimot er det en hyllest til en klubb som har virkelig har stått på for å skape kulturbegivenheter og glede for mange i Sørum. Opplev Sørum er takknemlige for det samarbeidet vi har hatt med Jazzklubben de siste 8 årene.

Takk til alle som har stått på gjennom alle disse årene. Det er herlig med jazzkonsertene på Sørumsand. Dersom du ønsker informasjon om Sørum Jazzklubb besøk sorumjazzklubb.no.