Det har blitt en tradisjon siden 2005 at alle 7. klassingene i Sørum kommune går på scenen med en kjent artist. Tidligere har Odd Norstoga, Vazelina Bilopphøggers, Postgirobygget, Hellbillies, Alexander Rybak, Marit Larsen, A1, Atle Pettersen, Circus, Admiral P, deLillos, Ivar «Ravi» Christian Johansen, Silya og Trang Fødsel vært så heldige å synge med en av Norges største og flotteste kor. Den siste i rekken ble den kjente rockeren Åge Sten Nilsen. 

Koret, som består av 250 elleville 7-klassinger, tok helt av under årets konsert. Åge Sten Nilsen har en suveren evne til å få med seg både publikum og alle på scenen. Det ble allsang både på og utenfor scenen. Vi kan konstatere at koret sang bedre og høyere enn noen gang! 

Vi fikk en kort prat med Åge Sten Nilsen rett før han gikk på scenen. 
– Dette blir virkelig spennende. Det blir det store korslaget på nytt igjen. Jeg har aldri spilt med et så stort kor på scenen før og dette blir artig. Forhåpentligvis får vi rekruttert noen nye rockere. Det er jo viktig for oss dinosaur-rockere og vise at det finnes noe mer enn bare techno musikk der ute, sier Åge Sten Nilsen. 

Isabel Lyngroth var en av elvene som virkelig storkoste seg på scenen. 
– Jeg er interessert i musikk og har hørt på sangene til Åge Sten Nilsen 24/7 siden jeg fikk vite at vi skulle synge med han. Jeg synger stort sett alene og liker både rolig og litt rocka musikk. Det er jo veldig gøy med Åge fordi det blir skikkelig «trøkk», forteller Isabel Lyngroth.

Prosjektet er en del av de lokale produksjonene for Den Kulturelle Skolesekken i Sørum, som administrativt ligger under Sørum kulturskole og er et samarbeidsprosjekt mellom kulturskolen, grunnskolene og Sørumfestivalen. Det blir spennende å se om tradisjonen får fortsette i Lillestrøm kommune.