Utstilling nr 74 i Blaker gml. Meieri 31. oktober og 1., 7. og 8. november 2015. Åpningstider 11.45 til 16:15 alle dager. 
Bildetekst: KHIO studenter har ansvaret for «Hva er en bok idag!». Fra venstre: Anna Prestsæter, Elise Jakobsen, Ylva Greni Gulbrandsen, Vilde Mahle Thygesen, Ellef Prestsæter, Malin Therese Kleiva. Bak glasset: Guttorm Guttormsgaard. (Foto Jørgen Kirsebom)
Utstillingsåpning: Lørdag 31. oktober kl 14:00
Lansering av foråhuske : fotobok og film om utstillingen på Stenersen
Planene for arkivets fremtid når Blaker Aldersheim flytter i 2017
En saksofon samler alle i Meierisalen.
Samlingen til Guttorm Guttormsgaard er tilbake på Blaker gml. Meieri etter en lang utstilling på Stenersen-museet i Oslo. Guttormsgaard kan fortelle at utstillingen på Stenersen var en stor suksess og utstillingen hadde et sted mellom 7000 og 8000 besøkende.
– Det var jo ikke en Edvard Munch utstilling for da går jo folk av huse for å se noe som de aldri tror de kunne se, men mange fikk jo også se mange ting de ikke hadde sett før på min utstilling også. Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på utstillingen i Stenersen. Folk var overveldet over størrelsen og variasjonen. Og den var nok litt for stor for meg også, fordi det gikk litt utover helsen forteller Guttormsgaard til Opplev Sørum.
 
– Nå er arkivet tilbake og vi har en kjempeutstilling på gang igjen forteller Guttorm.
Utstillingen inneholder: 
Et lite maleri på tre av Lars Hertervig
– 3 kasai-tekstiler og ett fra kalahari
– Porselensboller (en ny!)
– Nakkestøtter (en ny!)
– Liv’s buksbom-orginal-xylografi av Thomas Bewick med forstørrelse
– Ristninger og malerier på fjell i Libyas Sahara
– Glassarbeid i dør
– Hva er en bok idag! KHIO-studenter har funnet nye impulser i arkivet
– Dagbokblader etter 6. februar
– 45 Asgeir Jorn-vignetter
– 95 folkebilder
Guttormsgaard forteller at han har blitt en skikkelig Blakerpatriot og han elsker å bo på Blaker gml Meieri og mener det er det flotteste og beste området innenfor 5 mils radiusen til Oslo.
– Blaker er et vidunderlig sted. Det er et genuint sted med Blaker Skanse, gamle meieriet og Glomma. Vi må ta godt vare på dette området sier Guttormsgaard.
Guttormsgaard mener at Sørumbåten (eller stokkebåten), burde egentlig hete Blaker-båten fordi han er ganske sikkert på at Sørumbåten var trolig den første fergen som gikk over Blakersund før kabelfergen kom. 
Fremtidsplanene for Guttormsgaards Arkiv skal også vises under utstillingen. De anerkjente arkitektene Jensen & Skodvin har laget spennende modeller og kart som skal vises fram under utstillingen. 
Finn fram til Blaker gml Meieri og Guttormsgaards Arkiv.