Vi er stolte av å presentere BesteFarHuset i Blaker som nylig har blitt med i Opplev Sørum. For noen få dager siden var det tre år siden BesteFarHuset åpnet dørene til gårdsbutikken. BesteFarHuset i Blaker er en utrolig hyggelig og liten gårdsbutikk, spesielt for dem som ønsker noen flotte orginale julegaver eller kortreist mat. 
 
Gårdsnavnet var tidligere Verkensbakken og det lå et teglverk med produksjon på jordet her. Tone Huserbråten Høglien og Øyvind Høglien kjøpte stedet av Tones far etter at huset hadde stått tomt i noen år.
– Vi hadde akkurat blitt ferdig med drømmehuset som vi hadde brukt 6 år på, så var det å begynne på nytt her i 2009 med renovering av det gamle hovedhuset fra 1877. Navnet BesteFarHuset oppstod når min søster meldte oss på TV2 og Boligpluss sin konkurranse ”Norges vakreste hjem” i 2011 forteller Tone Huserbråten Høglien.
Bestefarhuset ble for øvrig kåret til Norges nest vakreste hjem i samme serien.
Inne på det hyggelige tunet er stabburet innredet som gårdsbutikk. I stabburet er stemningen passelig intim og koselig. Her er et lite «bondens marked» med poteter, egg, grønnsaker i sesongen, honning fra egen produksjon, hjemlaget ripsgele, produkter som Nyr fra Grøndalen gårdsmeieri på Auli, mel fra Norsk urkorn på Hemnes, pasta fra Tomt gård på Leirsund, krydder og urteoljer fra Randi’s urtehage på Nordkisa, svinekjøtt fra Kjærnsmo Gaard.
I tillegg hjemlagde møbler som kjøkkenbenker, krakker, hyller og tekstiler som puter, barneklær med merkenavnet BesteFarHuset.
– Vi har noe innkjøpte produkter for å skape større bredde i utvalget, men ønsker på sikt å basere oss mer og mer på hjemmelagde produkter hvis vi får muligheten til å holde på med dette på fulltid. Vi tar også i mot reparasjoner av møbler, møbler laget etter skisse/ønske. Selv synes vi ingenting er som hjemmelagd. Det har sin egen sjarm. Vi håper å kunne tilby mye spennende og kreativt underveis, og at vi kan gi de besøkende inspirasjon og produkter de setter pris på. Vi har også noe for den søtsultne, og lager kremmerhus hvor man får alt fra karameller, polkagriser til hjemlagde brente mandler.