Blaker Skanse Musikkfestival 2023
– En magisk avslutning på et eventyr!

Ved gjennomføringen av Blaker Skanse Musikkfestival 2023, markerte Opplev Sørum 10 år med konserter på Blaker Skanse. Årets Blakerfest ble også den siste for selskapet. Opplev Sørum så dagens lys i 2009, og blir historie innen utgangen av 2023.

Det er vemodig, men alt til sin tid. I 14 år har Opplev Sørum promotert mye av kulturen i det som var Sørum kommune. I samarbeid med mange har vi kjempet for kulturminner, synliggjort lokalhistorie og promotert lokale attraksjoner. Det har vært fokus på å videreformidle, samt å skape begeistring og entusiasme for våre kulturskatter. Med mål om å skape litt lokal stolthet og flere lokale ambassadører!

Vi har arrangert konserter i mange forskjellige sjangre, mest i samarbeid med andre. Mangfoldet i vårt felles kulturliv er stort og spennende. Vi avsluttet med Blackierfest som en hyllest til tungrock og heavy metal, som er min personlige favorittsjanger.

På personlig plan har Opplev Sørum vært en eventyrlig reise som jeg er utrolig stolt av å ha vært med på. Jeg har lært mye og møtt så mange herlige, fantastiske og fargerike mennesker. Jeg har stiftet mange vennskap som jeg er sikker på vil vare livet ut.

Jeg startet dette prosjektet etter at jeg kom tilbake til Norge etter nesten 20 år i utlandet. Jeg ante ikke da hvor mye dette skulle bety, endre og forme meg. Noe av de mest fantastiske opplevelsene jeg har hatt, har vært i forbindelse med konsertene på Blaker Skanse. Det er den enorme følelsen av å stå på barrikadene, å se utover et folkehav i lykkerus, som synger og danser! Den følelsen er bare helt ubeskrivelig. Vi har alltid hatt et herlig publikum på alle disse konsertene. Jeg er evig takknemlig for alle som møter opp, og ikke minst de frivillige som år etter år stiller opp klar til kamp. Jeg digger dem aller mest!

Det betyr enormt mye for meg at jeg fikk Ildsjel-prisen av Kulturbygda Blaker. Den vil jeg ta med meg videre og holde tett til mitt bryst så lenge jeg lever.

Håper du tar deg ekstra tid til å kikke gjennom denne aller siste bildeserien i regi av Opplev Sørum!

TUSEN HJERTELIG TAKK for følget alle disse årene!

Jørgen

PS! Ta kontakt med oss dersom du har lyst til å dra Blakerfest til nye høyder.

En stolt og glad Jørgen Kirsebom mottok Ildsjel-prisen av Tone Huserbråten Høglien fra Kulturbygda Blaker. Foto: Ketil Martinsen.

Ungdommen imponerte

Blakerfest 2023 ble åpnet av 3 forskjellige unge og lovende artister som alle øver i kulturverkstedet VILLA CARA, et kommunalt kulturverksted for ungdom i Lillestrøm kommune. Det var herlig å få oppleve at det er så dyktige og talentfulle unge artister i lokalmiljøet. Det lover godt for fremtiden.

Nydelig å se spillegleden og innlevelsen blant disse unge og lovende artistene. 

Ole Ivars spilte opp til en siste dans

Det var spesielt å få møte alle gutta i Ole Ivars. Veldig gøy å få møte Arne Willy Foss og Ole Ødegård, som har vært med helt fra starten i 1964. Ole Ødegård fortalte at da de spilte på Blaker Samfunnshus i 1966 hadde plateselskapet deres sendt ut en spion for å sjekke om Ole Ivars var gode nok for en platekontrakt. Det var de jo! Resten er norsk musikkhistorie på sitt beste.

I løpet av disse årene har bandet vært en av de mest produktive artistene i Norge. De har gitt ut hele 45 studioalbum, og mottatt en rekke gull- og platinatrofeer. Bare noen få andre som har fått flere spellemannspriser. Det er helt imponerende hva de har fått til og bidratt til innen norsk musikkhistorie. Det at kanskje den aller siste opptreden gjøres på Blakerfest blir veldig spesielt. Enda mer spesielt for meg er å stå foran dem å motta Ildsjel-prisen.

Arne Willy Foss var med i Ole Ivars helt fra starten i 1964. 

 Ole Ødegård er «Ole» i «Ole Ivars». 

Man føler seg stolt og ydmyk når må får ta bilde av denne gjengen. Fantastisk at de tok turen til Blaker Skanse for en aller siste dans! 

Cocktail Slippers

The Cocktail Slippers leverte et kjempeshow i regnværet og sørget for fest og moro på Blakerfest. For mange så gjorde det absolutt ingenting at det regnet. 

Splitter Pine

For 6. gang avsluttet Splitter Pine en festkveld på Blaker Skanse. Nok en gang ble det allsang, dans og feststemning. Fantastisk stemning og perfekt avslutning på en festkveld av de ytterst sjeldne!