– Med en bok på over 500 sider med historie

Eight Amcars Club fra Sørum har i løpet av 40 år samlet nesten 400 sjeldne bilder, noe som gjør samlingen enestående på verdensbasis.

Tekst og foto Jørgen Kirsebom

I det øyeblikket du entrer klubblokalene på Knatten så forstår du at dette er ikke normalt. Du tror kanskje du har sett noen veteranbiler før, men nesten alle som går inn i klubblokalene begynner å ufrivillig å glise. Det gjelder hardbarka bilentusiaster sågar som folk som ikke egentlig er så bilinteresserte. Det er nesten umulig å la være.

Er du så heldig å få bli med til et av billagrene til klubben, er følelsen enda rarere. Det er nesten som du ikke tror dine egne øyne.

Det er litt utrolig at en gjeng med bilentusiaster fra Norge har klart å samle en så stor samling av sjeldenheter som det ikke finnes maken til på verdensbasis. Bilene er riktignok lagret over store deler av Sør-Norge, men hovedkvarteret og klubblokalene til EAC er i Sørum.

I jubileumsboka kan du lese fantastiske historier om hvordan disse entusiastene har hentet fram biler fra de utroligste steder, og deretter bygd de om fra bæreposer til glinsende og rullende juveler.
Jeg må ærlig innrømme at jeg er blitt blodfan av denne klubben og er evig takknemlig for gjestfriheten og samarbeidsviljen de har vist Opplev Sørum og meg de siste 8 årene.

Det er en gave til oss alle at det finnes slike entusiaster som tror på noe, gjennomfører og gir oss andre muligheten til å få lov til å bli inn i deres verden, selv for bare en liten stund.
Dersom du er interessert i veteranbiler er dette en bok du bare må ha!

Men, uansett om du er interessert i biler eller ei, bør du absolutt ta turen innom klubblokalene til Eight Amcars Club på Knatten når de åpner for publikum i begynnelsen av juni 2018.  Planene er klare for å få på plass et bilhistorisk senter i Sørum, der store deler av samlingen kan vises fram for alle.

Det har vært og kommer til å være spennende å følge denne entusiastiske klubben videre.

Gratulerer med jubileet og en fantastisk jubileumsbok. Håper dere holder koken i mange år til! Dere har Opplev Sørums fulle støtte!

Se flere bilder fra Eight Amcars Club. 

Noen tilbakeglimt …