Eight Amcars Club åpner igjen dørene til klubbhuset på Knatten i Sørum der de hvert år har en utstilling av sjeldne klassikere. Det var Ole Emil Holth og Lajla Aass som hadde ansvaret for utstillingen denne åpningshelgen.
– Utstillingen iår er stort sett ny. Flere flotte klassikere her nå sier en av entusiastene i EAC Ole Emil Holth.
– Hver lørdag og søndag fra 11-17 fram til slutten av september er vi åpne for publikum. Her er alle velkommen og du kan få både kaffe, vafler og pølser og samtidig slå av en hyggelig prat forteller Lajla Aass.
Veteranbilklubben Eight Amcars Club i Sørum har samlet på etterkrigsmodellene av de amerikanske modellene som tapte kampen mot GM og Ford. Det er heller ingen liten samling de har klart å samle sammen siden oppstarten i 1977. De har nå over 350 biler i klubben og kan selvsikkert og uhemmet skryte av at de har verdens største samling av denne typen biler.
I kjelleren er det verksted og her er det et far-og-sønn prosjekt på gang. Per-Arne Rønning og sønnen Lars Rønning Langmark jobber med en grundig restaurering av en Studebaker Champion Starliner fra 1954.
– Denne bilen var et skogsvrak, men om to år kjører vi rundt i denne. Dette er en bil i EAC’s ånd med førstegangs registrering i Norge i 1955. Den kom til Romerike i februar 1960 med fabrikkeier Rolf Fossum fra Skedsmokorset som eier forteller en stolt Per-Arne Rønning.
Både far og sønn fra Oslo er aktive medlemmer i Eight Amcars Club.
Denne søndagen fikk klubben også besøk fra Bornholm og Danmark. Anders Womb gjester for tiden Blaker Skanse og tok turen bort til Eight Amcars Club for å se på utstillingen.
– Det er riktig «sjovt» å se både verkstedet i kjelleren der restaureringen pågår og utstillingen av de ferdige bilene i andre etasje forteller en ivrig Anders Womb til Opplev Sørum.
Utstillingen er vanligivis åpen hver lørdag og søndag fra kl 11-17 fra mai og ut september.