Energiske og varme toner fra Shoeshine Boys på Festiviteten. En perfekt kveld en ellers våt og mørk høstnatt.

Tekst: Johnny Wærp – Foto: Jørgen Kirsebom 
Shoeshine Boys er et hard arbeidende ungt Oslo-band. De kom søndag kveld med toget til Sørumsand for å spille på Festiviteten under Sørum  Jazzklubb sitt arangement. Bandet kom med følgende besetning:
Lasse Lømo Ellingsen – trompet
Erlend Barratt-Due Solum – klarinett
Lars Hoff Henly – saxofon
Sondre Dyb Berg – piano
Anders Isachsen – banjo/gitar
Hans Erik Wagner – bass/vokal
Knut Rand – trommer
Bandet spilte 2 energiske sett for 50 talls publikumere som hadde funnet veien til det tradisjonsrike lokalet med sin skrå scene: Festiviteten på Sørumsand. Musikerne mente denne scenen, var noe av det bedre de hadde spillt på i sin travle reiseaktivitet fra klubb til klubb.
Musikken til Shoseshine Boys var energisk og ble preget av det erfarne samspillet mellom Lasse Lømo Ellingsen (trompet) og Erlend Barratt-Due Solum (klarinett). De to musikerne brilljerte også hver for seg med soli. Den energiske driven ble opprettholdt av Knut Rand (trommer) som med et minimalt trommesett med en skarptromme, en basstromme, et cymbal og en hi-hat holdt en stødig og swingende rytme i bandet.
Energibunten Sondre Dyb Berg (piano) viste ved flere anledninger  en enrgiutfoldelse ved tagentene som fikk svetten og smilene frem både i bandet og hos publikum. Bandets leder på gitar og banjo, Anders Isachsen, utgjorde sammen med Hans Erik Wagner (bass/vokal) ryggraden i bandet med sjelfulle vokale prestasjoner fra bassist Wagner.
Smilene og energien var til å ta og føle på allerede ved pausen etter første set  som ble avsluttet med «Laughin Samba» som etterlot publikum med smil om munnen i pausen hvor Café Teten solgte forfriskninger  i ved disken. I annet sett ble «Big Butter and Eggman» et av høydepunktene av de eldre låtene fra 1920 tallet som bandet fremførte. Reportoaret var i høy grad New Orleans låter i bandets egne energiske versjoner, som sendte publikum inni Sørumsand kvelden med svette smil om munnen.