Lørdag kveld fikk en stappfull Frogner kirke oppleve magisk julestemning da Maria Arredondo, Torstein Sødal, Martin Halla, Adrian Waade på fiolin og Eirik Berge på tangenter fremførte konserten «Vår Jul» i Frogner kirke. 
Det var trangt og fullt. Det var også fullt oppe på galleriet. Ingen sitteplasser igjen. Vanskelig for en fotograf å finne en plass der man ikke stod i veien for noen.
Nøyaktig kl 19:00 ble lyset slukket. Martin Halla åpnet konserten fra bakerst i kirken mens han sang «I denne søte juletid». Allerede da var det klart at dette kom til rett og slett å bli en magisk opplevelse med både humor og høy gåsehudfaktor.
Torstein Sødal begynte med en litt alvorlig tone å fortelle hvorfor man begynte å feire jul i gamle dager, som om vi ikke visste svaret. Ifølge en 5 år gammel gutt, som han kjente, var det fordi julenissen ble pappa til Jesusbarnet. Hele kirken humret.
Kort tid etter synger ekteparet Torstein Sødal og Maria Arredondo den vakre sangen «You never walk alone». Det var nok mange da som opplevde ufrivillig ståpels på både armer og bein.
Sjarmerende og vakre Maria Arredondo kunne avsløre at hennes ektemann er veldig «flink» til å kjøpe julegaver til henne. Hun innrømmet også at hun er veldig glad i å få romantiske gaver. Første året fikk hun et par ski av sin mann og hun hadde aldri stått på ski før, så det ble en prøvelse. Året etter fikk hun endelig staver. Men forrige jul fikk hun en liten boks som gjorde henne veldig spent. Hun trodde at nå kommer det en skikkelig romantisk gave. Hun forhandlet seg fram til å få åpnet den litt før tiden og ble en anelse skuffet når det viste seg bare å være en fiskesluk.Et stort høydepunkt for konserten var Torstein og Marias fremførelse av en av de vakreste sangene som finnes «The Prayer». De leverte jo dette nesten i samme liga som Andrea Bocelli og Celine Dion. Undertegnede hadde gåsehud fra nakken og ned. Jeg ble stående i staver og glemte til og med å ta bilder.

Romerikes egen Martin Halla innrømmet at han gruet seg litt til jul iår. Han kan ikke gjøre det han vanligvis gjør i jula som å ligge på sofaen i stua, spise godteri og se på TV, for iår skal han feire jul hos «svigers». Han virket oppriktig litt nervøs på en sjarmerende måte. Hele kirken begynte å le!
Mot slutten av konserten var det store høydepunktet da barnekornet kom gående inn mens de synger «Vi tenner våre lykter» og deretter synger «Hva skal vi gjøre i juledagene». Til slutt reiser alle seg og konserten avsluttes med allsang og «Deilig er Jorden», trampeklapp og stående applaus.
– Jeg har sett det seks ganger og får fortsatt tårer i øynene sier en rørt og stolt arrangør Bjørn Terje Bråthen fra Artistguiden til Opplev Sørum.
Tusen takk for en fantastisk opplevelse!
SETT LISTE «VÅR JUL» 2015 I FROGNER KIRKE
I denne søte juletid trad arr Eirik Berge
Kimer i Klokker Trad arr Eirik Berge
You’ll never walk alone Rodgers og Hammerstein
Romjulsdrøm Prøysen/Hartmann
En stjerne skinner i natt Tore Aas
Jeg synger julekvad trad arr Eirik Berge
I den kalde vinter trad arr Eirik Berge
The prayer Foster, Bayer Sager, Testa, Renis
Vi tenner våre lykter Bjørn Rønningen
It’s beginning to look a lot like Christmas Meredith Wilson
The Christmas song Mel Torme/Robert Wells
Let it snow Styne/Cahn
Toss the feathers Trad arr the Corrs
Mitt hjerte alltid vanker trad arr Eirik Berge
Fix you Coldplay
Nå tennes tusen julelys Emma Køhler
Hva skal vi gjøre i juledagene Trad/Prøysen
Himmel på jord Amund Enger/Jan Vincent Johannesen
O helga natt Adam/Kock
Deilig er Jorden trad arr Eirik Berge