Kvelden den 23. juni var det generalprøve på Skansespillet 2011 på Blaker Skanse. 
Undertegnede må ærlig innrømme at det er ikke så mange menn som har gitt meg gåsehud før, men John Sverre Bråthens framføring av «Året, det er 1718…» er bare knallbra. Han leverte en femstjerners framføring akkompagnert med kor, lyd, røyk og kanoner. Det må bare oppleves.
Gartneren, Åge Kleven, har en spesiell evne til å fortelle historien rundt skansen som gjør meg nesten litt misunnelig. Han forteller historien så naturlig og kan den så godt.
Ragnhild Bæreg og Ingrid Bøe har førsteklasses sangstemmer. Til å være et amatørteater så var det hele bedre enn profesjonelt.
Regissørene Mari Mehus og Henrik Berg Larsen er så entusiastiske og genuint interessert i det de gjør, og det skinner tvers igjennom. Ingenting blir overlatt til tilfeldighetene og framføringen er gjennomtenkt og intelligent. Entusiasmen er smittsom og ekte.
Det var stemningsfullt, underholdende og til tider veldig vakkert. Det var også lærerikt og spennende. Jeg gikk fra skansen denne natten litt rikere enn før. Litt stoltere av bygda jeg bor i.
Scenen er klar og tribunen er på plass, lyd og lys er installert og programmert. Alt er klappet og klart til premieren.
Hvis ikke du er bortreist, eller har noe ekstremt livsviktig å gjøre så ville jeg tatt turen til Blaker Skanse og sett denne siste oppsettingen av Skansespillet. Premieren er torsdag, 23. juni 2011, kl 21:30.
Et lite knippe bilder fra generalprøven er lagt ut på Facebook.
Besøk hjemmesidene til skansespillet angående billetter. Billetter vil også være til salgs på døra og på skansen under Blakerdagene.
For Opplev Sørum
Jørgen Kirsebom
PS! Undertegnede er nyinnvalgt styremedlem i Skansespillet på Romerike AL og har aldri sett skansespillet tidligere.