Trodde faktisk vi leste feil, men fikk jo raskt bekreftet at noen virkelig hadde vurdert å rive hengebrua vår, nærmeste nabo, og det p.g.a etterslep på vedlikehold !

Den mye omtalte hengebrua på Rånåsfoss må sies å være et fantastisk skue og landemerke. Maken til konstruksjon skal vi lete lenge etter. Hva blir igjen av Rånåsfoss dersom brua vår rives ? Gamlebrua er jo selve Rånåsfoss.

Det som imidlertid burde vært gjennomført er å sørge for at biltrafikken over brua som er klassifisert som gangveg snarest blir stoppet. Vi har en fantastisk utsikt rett ned på brua og har dermed full oversikt over alle bilister som benytter gamlebrua for å spare 15 sekunder. Vi vil på det sterkeste anbefale statens veivesen å sørge for at denne trafikken stoppes umiddelbart, (før brua detter ned) eller er det et ledd i rivningsprosessen?

– Nå må vi skjerpe oss, stopp biltrafikken og sørg for at brua vår blir pusset opp, Marianne & Åsmund Thorbjørnsrud

Billedtekst: Viggo Tangerud fra Eidsvold ble motivert av bevaringskampanjen og tok turen til Rånåsfoss en kald vinternatt for å se og ta bilder av brua. (Foto Viggo Tangerud).

[cmbd_single_business slug=»ranasfoss-bru»]