Årets jul på Skansen 29. og 30. november ble en stor suksess. Julemarkedet hadde flere utstillere enn noen gang og publikum strømmet til. Alpakkaer både lørdag og søndag smeltet mange hjerter.

Lørdag hadde vi samarbeid med Sørum kulturskole, de hadde sin julekonsert spredt utover hver hele time, – og for noen innslag! Her kom høydepunktene som perler på en snor, og det var til tider umulig å få sitteplass i lokalet. En stor takk til kulturskolen med elever og lærere!
For første gang hadde vi også minimalerkurs med KunstSkansens Toril Wik. Her fikk barn og unge forsøke seg som ekte kunstnere i Torils atelier.
Lørdagskvelden ble preget av tidenes første Blodklubbfestival. Utifra oppslutningen å dømme, blir det nok ikke den siste! Hele 104 personer var tilstede, og 190 klubb forsvant som dugg for solen! Det var nok mange som fikk barndommens matopplevelser i reprise denne kvelden. Deilig mat, god stemning med historier og allsang gjorde kvelden perfekt! Tusen takk til Olaf Aanerud og Blaker Bygdekvinnelag, som gjorde dette mulig!
Søndag hadde vi samarbeid med Tertitten. Korresponderende veteranbuss til Blaker Skanse, ser nå ut til å være godt innarbeidet. I hvert fall merket vi veldig godt når en ny «ladning» passasjerer ankom Skansen. Gjennomgående koselig stemning, og mange fine brev til Nissen på slutten av dagen.
Tusen takk til Urskog-Hølandsbanens venner som får Tertitten til å rulle – og Anniken Olsen, som er så god til å administrere!
Kl 1600 gikk fakkeltoget fra Blaker kirke til Skansen. Påfølgende julemusikk fra  Blaker Skolemusikkorps, tenning av julegrana, gang rundt treet, gløgg og pepperkaker samlet veldig mange folk. Tusen takk til Blaker Skanses venner som arrangerer denne biten.
Blaker Vel lager godteposene fra Nissen, og Blaker sparebank betaler nisseskyssen.  Tusen takk skal dere ha!!
Flere kunstnere hadde utstilling og åpne verksteder – Tusen takk!
Markedet var slutt kl 1800, og samtidig startet den tradisjonelle konserten «En smak av jula» med Fermate vokal. Dette er alltid en meget god føjulsopplevelse, så også i år.
Tusen takk til Fermate Vokal for at dere holder tradisjoen vedlike!
Til slutt men ikke minst; tusen takk til Nissen, og gode markedshjelpere til rigging og loddsalg. Mange å takke, men det skulle også bare mangle!
Årets Jul på Skansen ble en sann fornøyelse, i hvertfall fra mitt ståsted.
Blaker 2.12.14
Rita Nyborg