Du tenker kanskje: «Skansespillet, det har jeg sett.» Da ville jeg svart: «Kjære vakre vene, dette er noe helt annet».

Årets spill ble en fantastisk opplevelse for meg fra jeg kom til jeg dro. I det man ankommer Blaker Skanse føler man seg ufrivillig dratt inn i handlingene og tilbake til 1700-tallet. Skuespillerne tar deg imot i sine roller og det foregår ting overalt.

Resterende forestillinger:
Fredag 13/09 kl. 19.00
Lørdag 14/09 kl. 19.00
Søndag 15/09 kl. 19.00
Tirsdag 17/09 kl.19.00
Klikk her for å sikre deg billetter.

Det er en driv i skuespillerne som er imponerende og de lever seg inn i rollene. Både dem og historien er troverdig. Fra tribunen er det alt fra latterkramper til gråt. Det skjer så mye på scenen at det er umulig å få med seg alt.

Du tenker kanskje: «Historisk teater er ikke noe for meg!» Da ville jeg svart: «Er du glad i spenningsfilmer da? Da er dette noe for deg!»

Kulissene er imponerende og de bruker mye større del av skansen enn tidligere samtidig som at tribunene er flyttet nærmere handlingene.

Det fortelles en historie fra 1718 som absolutt er dagsaktuell på mange måter. Man kjenner igjen redselen for det ukjente i forskjellige farger og former. Enkeltes kamp mot diskriminerende tradisjoner, overgrep og maktmisbruk.

Manusforfatterne og instruktørene, Henrik Bøe Larsen og Mari Mehus, har gjort en eventyrlig jobb. De har klart å sy sammen en opplevelse som er spennende fra du kommer til du går. Virkelig en overdose for alle sansene.

Gratulerer til alle i Romeriksspillene. Dette var rett og slett kjempekult å oppleve. Takk.

  • STOLTE: Manusforfattere og instruktørene, Henrik Bøe Larsen og Mari Mehus, har egen evne til å sy sammen mange løse tråder til et imponerende bra gjennomført stykket. De, sammen med resten av laget sitt, fikk som fortjent stående applaus og trampeklapp fra publikum.