Konserten lørdag 28. Juni på Blaker Skanse med Di derre ble en flott opplevelse for de over 600 som møtte opp. Frontfiguren Jo Nesbø sammen med Unni Wilhelmsen og resten av bandet møtte et engasjert publikum som responderte på Nesbøs flørting. Her fikk vi høre alle de kjente Di derre melodiene på rekke og rad. De ble fremført av et band som viste at de trivdes på Skansen, noe publikum satte pris på. Her ble det gitt valuta for inngangsbilletten. 
Legendarisk transport
Selv om værutsiktene var våte og mørke, lettet skyene og solen titten frem i det medlemmene i Di derre ble kjørt inn en etter en gjennom vollene på Blaker Skanse. Den elegante og eksklusive entreen ble levert av Eight Amcars Club.
– Det var legendarisk transport til scenen. Hele opplegget med og kjøres til scenen i slike veteranbiler var enestående og noe vi aldri har opplevd maken til, forteller en entusiastisk Espen Stenhammer.
Espen «Sledgehammer” Stenhammer er trommeslageren i Di derre og ifølge Jo Nesbø er det nettopp Espen som er sjefen i bandet. Espen bor selv i Asker og forteller at de hadde en fin tur ut til Blaker, gjennom landsbygda, forbi bondegårder og åkre, før de kom fram til Blaker.
-Blaker Skanse som konsertarena var over all forventning. De flotte gamle bygningene skapte en god varme og magisk stemning.
Erik Vea fra NM på skøyter i 73 er gjenfunnet
Han gikk rundetidene ned, men i 73 gikk han hjem. Erik Vea fikk prøve seg med mer eller mindre hell i duett med Nesbø i sangen om Erik Vea.
Det var et skikkelig høydepunkt å dele scene med Erik Vea sier Espen Stenhammer. Samtidig fikk vi god kommunikasjon med publikum. Vi kunne se øynene og ansiktene til alle og samtidig høre at de synger med oss. Stemningen var magisk og herlig for oss i bandet, fortsetter «The Sledgehammer”.

 – Dette var en STOR opplevelse sammen med Di Derre og et fantastisk publikum på Blaker Skanse sier en glad Erik Vea.
Alle i Di derre stortrivdes på Blaker og på spørsmål om de kunne tenke seg å komme tilbake en gang i fremtiden svarer Espen:
– Vi kommer svært gjerne tilbake.
Den mørke siden av månen ble hørt på Blaker Skanse
Di derre ble etterfulgt av Pink Floyd Tribute Bandet, The Real Mojo. De fremførte hele det legendariske albumet fra 1973, som fortsatt ligger som nummer 2 på listen over verdens mest solgte album gjennom tidene.
Vi er godt fornøyd med gjennomføringen sier bandets bassist Sven Vidar Stenhammer. Vi er også veldig godt fornøyd med publikum, som gav oss en varm velkomst på en litt kjølig sommerkveld.
Vi slapp unna det varslede regnet, så vi må også si oss fornøyde med været, sier Jan-Erik Skogen, vokalist.
Det var herlig å spille på Blaker Skanse igjen, dette var en flott opplevelse, sier Per Rannug, gitaristen i The Real Mojo.
– Jeg håper dere i Romeriksspillene har fått til en tradisjon som kan vedvare sier Per.
Romerikes flotteste kulturarena
Blaker Skanse viset seg til tross for truende skyer, som en topp konsertarena. Konsertopplevelser i slike omgivelser får en ekstra dimensjon. Det påvirker dessuten musikerne til å yte sitt aller beste. Vi har fått mange postive tilbakemeldinger både fra publikum og artister, og det virker som folk trives veldig godt på Blaker Skanse. Jeg gleder meg til fortsettelsen sier en fornøyd styreleder i Romeriksspillene, Rolf Reikvam.