Lørdag 13. juni tok nesten 200 personer turen til Blaker Skanse da Romeriksspillene stod for arrangementet «Sommernattsopera på skansen». Artistene fra «Opera til Folket» samt ungdomskoret Skedsmo Voices, guttekoret Skedsmo Boyses og barnekoret Miniklang fremførte klassiske perler på det historiske festningsverket. 
av Jørgen Kirsebom
– Det var helt magisk å synge opera på Blaker skanse, stedet er som skapt for opera. Jeg setter stor pris på at Romeriksspillene inviterte oss. Samarbeidet med Skedsmo Voices var også herlig! Det er midt i blinken for oss å samarbeide med så unge utøvere, da «Opera til Folket» er en utviklingsarena for unge musikalske talenter, sier Gjøril Songvoll, leder for Opera til folket.
Ved siden av Gjøril Songvoll stilte «Opera til Folket» med Stina Levvel (sopran), Dagfinn Andersen (barytonn) og Stefan Ibsen Zlatanos på piano.

Jubelen og klappingen kunne høres godt utenfor vollene denne kvelden. Leder av Romeriksspillene, Rolf Reikvam, ble nesten rørt til tårer da han ble spontant takket og gratulerert av fornøyde publikummere.

– Det er veldig hyggelig og rørende når folk du ikke kjenner eller aldri har møtt kommer opp til deg og takker deg for innsatsen. Denne kvelden ble magisk konstaterer en fornøyd Reikvam.
Det var et dårlig forhåndssalg til operaen noe som bekymret både artister og arrangører.
– Det aller mest fantastiske var at det kom så mye folk!  Jeg fikk høre at vi bare hadde solgt 21 billetter. Da det var 4-5 dager igjen til forestilling, så jeg hadde bange anelser om at ikke det kom til å dukke opp mer enn 40-50 stk, men så kom det ca 200 personer. Det er sjelden vi trekker så mye publikum selv i Oslo, så vi håpe vi får komme tilbake til neste år, sprudler Songvoll som også er operasanger.
Selv ungdommene så ut til å trives på skansen denne kvelden. Samarbeidet med barne- og ungdomskorene fungerte veldig bra, og det hele ble utrolig vakkert med festkledde ungdom på en lyssatt og vakker Blaker Skanse.
– Det ble veldig vakkert og stemningsfult med den flotte festningen samt den vakre lyssettingen, og kor og artister var ikledd festantrekk. Det ble bra med publikum! Ungdommene likte det også. Vi syntes det var en veldig fin opplevelse og dette burde bli et årlig arrangement sier en håpefull dirigent i Skedsmo Voices, Ingrid Danbolt.
Flere publikummere kom også opp til prosjektleder Jørgen Kirsebom etter konserten og ytret ønske om at dette vil de ha mere av.
– Man går litt med hjertet i halsen på slike prosjekter fordi man ikke vet om det kommer nok folk eller ei. Her hadde vi ikke solgt mange billetter på forhånd. Min oppfordring er at dersom folk vil ha mere av noe bør de bli flinkere til å forhåndskjøpe billetter. Det virker veldig beroligende på nervøse arrangørhjerter. Det er klart at det er en fantastisk følelse når folk blir så glade, men nå er det opptil styret å planlegge arrangementene for 2016, men først skal vi ha selveste Åge & Sambandet til skansen sier Jørgen Kirsebom prosjektleder for konsertene hos Romeriksspillene.