OPPLEV SØRUM

- de historiske perlene i hjertet av Romerike

Bygdene i Sørum, Blaker og Frogner har veldig mye å by på! Det ønsker vi å vise fram til innbyggere og besøkende.

Vi har fått til mye på 10 år!

10-ÅRSJUBILEUM: Opplev Sørum fylte 10 år i 2020. Vi har fått til mye spennende og bra i samarbeid med våre partnere de første 10 årene vi har holdt på. Vi ønsker å få til mye mer i de neste 10, men det kreves at det er mange som går i samme retning!

Vår historie

Opplev Sørum ble etablert i 2010 og har vært fra starten et lite destinasjonsselskap for bygdene i gamle Sørum kommune.

Initiativet startet i kjølvannet av at Sørum kommune rev Nordli i 2009. Nordlisaken ble en nasjonal kulturminnevernsak, som har blitt referert til som nullpunktet i Sørums kulturminnevernpolitikk. Vi ønsket å snu noe negativt til noe positivt. Vise fram hvor mange spennende attraksjoner som finnes og hvordan vi kan benytte oss av kulturarven vår.

Opplev Sørum har siden da aktivt jobbet med å synliggjøre og bidratt til å fylle kulturminner med aktivitet gjennom samarbeid med foreninger og bedrifter.

Vi tilbyr

guidede turer for grupper

Vi tilbyr guidede turer for store og små grupper. Vi har laget noen turforslag, men de kan skreddersys for å tilpasse forskjellige ønsker. Vi lover dere en trivelig og opplevelsesrik dag utenom det vanlige.
– Våre guidede turer.

Medlemskap med mange fordeler

Vi har som formål å bidra til å legge til rette for et mangfoldig og rikt kulturliv. Samtidig ønsker vi å stimulere til mer aktivitet og at folk handler lokalt. Vi ønsker å skape litt lokalpatriotisme. Rett og slett at folk blir litt stoltere av å bo akkurat her! Dette prøver vi å få til med å synliggjøre det som skjer og gjøre det lettere å være arrangør eller levere andre tjenester.
– Medlemsfordeler

Musikkfestivaler

Vi har arrangert og bidratt til å arrangere konserter og festivaler i snart 10 år. Opplev Sørum står bak arrangementet Blakerfest. Blakerfest er en musikkfestival som foregår inne på den historiske Blaker Skanse, som er en av Norges vakreste kulturarenaer.
– Se Blakerfest.no

oppdag de skjulte kulturskattene i sørum