Før kurs- og konferansehotellet Smakfulle Rom åpner sine dører har de blitt invitert til å stille for Norge sammen med Sørum Aktivitetspark under den prestisjetunge mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar.
Det satses tungt i Sørum for tiden. 1. august åpnet en av Skandinavias største klatreparker, og nå nærmer det seg åpning av et moderne kurs- og konferansehotell i en ombygd låve på gården til ekteparet Kirkeby i Sørum. Daglig leder av Smakfulle Rom, Stine Kirkeby, hadde en drøm om å utnytte ubrukt areal på gården til egen arbeidsplass, og dette er nå i ferd med å realiseres. ”Vi setter utrolig stor pris på forespørselen om å delta på Grüne Woche.”

Den gode smaken

Med seg på laget har Stine fått med seg tidligere landslagskokk Lars-Erik Undrum. Undrum har blant annet erfaring fra Pascal, Bagatelle, Le Canard, og er en godt kjent person innen matverden. Sammen er de enige om å få folk til å bli kjent med de ekte og gode smakene. ”En sukkerbunn i butikk inneholder et titalls ingredienser, mens den i bunn og grunn kun trenger tre- fire. Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger på det vi tilbyr våre gjester, og det viser at vi har gjort noen riktige valg” sier Stine Kirkeby. Smakfulle Rom lager blant annet brød og hvetebakst, samt egen sjokolade og müsliblandinger, men det stopper ikke der. Fremover vil de også utvide egen produksjon på flere områder, som for eksempel med egenprodusert øl og ulike typer spekemat. Smakfulle Rom er opptatt av å bruke lokale produsenter.

Flere investeringer

Ekteparet Kirkeby gjorde en stor investering på egen gård i 2004, og er i dag en av landets beste griseprodusenter. I august i år stod en av Skandinavias største klatreparker ferdig i skogen nedenfor gården, og nå åpner låven snart dørene for matglade gjester.
Det er Innovasjon Norge som leder den norske delegasjonen på gigantmessen i Berlin.
Billedtekst: Gjengen som reiser til Berlin, f.v. Hege Kvervavik, Stine Kirkeby, Lars-Erik Undrum og Øystein Haugen. (Foto Mary Tønder).