SØRUMSAND: Han har ventet hele livet på å bli skuespiller. Når «Jungelboken» har premiere fredag kveld, kan Jonas Jacobsen (8) endelig entre scenen. 
Jonas føler at han nesten er født inn i teateret.
– Jeg var bare ei uke gammel da jeg var med mamma på teater for første gang. Da spilte storebror Thomas i «Annie» med Tut&Kjør. I år fikk Jonas endelig begynne selv. 
– Han har stått på venteliste siden han var to år, men vi har holdt igjen til vi syntes han var gammel nok. Jeg så hvilken nytte storebroren hadde av å gå her, så jeg har vært positiv. Her utvikler ungene seg, de blir tøffere til å stå foran klassen og fremføre ting på skolen og de får bedre selvtillit av teatererfaringen, mener mamma Wenche Jacobsen som er med i sminkegruppa.
Jonas spiller apen Jonna og har full kontroll på rollen. Han kan replikkene ut og inn.
Ja, han kan faktisk hele manus og replikkene til alle de andre også, så prosjektlederne i Tut&Kjør mener han kunne vært inspisient.
– Hvordan klarer du å huske alt i en forestilling i to akter?
– Jeg bare husker det! Jeg har ikke lest så veldig mye i manus, men jeg følger med på øvelsene. 
– Var det like gøy å begynne med teater som du trodde?
– Ja, nå som vi har på kostymer og sminke og det er like før vi skal opptre, er det så morsomt som jeg trodde. Det er gøy å lære noe nytt og få nye venner! Broren min gikk her i sju år og det kan hende jeg kommer til å gjøre det også.
Billedtekst: SCENEKUNSTNER: Jonas Jacobsen (8) har gledet seg nesten hele livet til å stå på scenen. I kveld debuterer han som apen Jonna i «Jungelboken» som Tut&Kjør setter opp i Bingsfosshallen. Foto: Hans-Petter Skurdal