Søndag 26. oktober inviterte Fermate Vokal til høstkonsert i Blaker kirke.  
Undertegnede var litt sent ute til denne konserten. Jeg snek meg opp trappen til galleriet i Blaker kirke for å knipse noen bilder av Fermate Vokal og hadde planer om å snike meg ut igjen og hjem til sofaen. Men jeg falt litt i staver fordi tittelen på denne konserten var ikke overdrevet, det var utrolig vakkert. Det blåste hatter og høy utenfor Blaker kirke denne kvelden, det blåste så kraftig at man kunne kjenne det oppe på galleriet. Lysekronene svaiet ørlite grann fram og tilbake, i takt med vinden ute og musikken inne. Jeg ble sittende i staver på galleriet inntil jeg ble vekket ut av transen av applausen og Fermate Vokal som gikk av scenen.
Deretter kom Adiemus opp på scenen. Adiemus er vokalensemblet til ungdomskoret Skedsmo Voices og består av 15 sangere i alderen 15-20 år. Hele Blaker kirkes bredde ble brukt da alle medlemmene i koret ble posisjonert fra den ene veggen til den andre. Dirigenten, Ingrid Danbolt, dirigerte ikke bare notene, men også posisjoneringen til de enkelte sangerene slik at lydbildet ble dynamisk og spennende. Det hele var fantastisk og publikumere klappet energisk og ropte spontant «bravo» mellom innslagene.
Men man kan ikke unngå å tenke på at det er så synd at Blaker kirke ikke var fullsatt denne kvelden. Dette var en konsert som mange ville hatt utrolig stor glede av å få oppleve. Jeg skulle ønske at mange flere benyttet seg av kulturtilbudene i Sørum, det er så mye å oppleve. Jeg håper også at mange flere følger Opplev Sørum slik at flere kunne fått gleden av slike begivenheter.
Tusen takk til Fermate Vokal som tar initiativet til slike konserter.
Jørgen Kirsebom
Opplev Sørum