Søndag 16. nov. feiret Glommabredden med dirigent Bjørn Jødahl sitt 20- årsjubileum med en feiende konsert. Glommabredden ble startet i 1994, da Helle Krogh Hagen spurte – nettopp Bjørn – om han ikke kunne danne et «korps» for gamle skolemusikanter som godt kunne tenke seg å gjenoppta hobbyen sin. 
Etter litt sondering og ringerunder hadde Bjørn samlet 12 musikanter. Av dem er 6 fortsatt med i Glommabredden. Disse er – foruten Helle og Bjørn- Jan Erik Krogstad, Ruth Ingjer, Kjell Kurland og Eldar Vangen. Alle 6 fikk overrakt blomster «for lang og tro tjeneste».
I dag teller Glommabredden 40 medlemmer med en aldersspredning fra 17 til 88 år. Medlemmene kommer fra Sørum, Aurskog-Høland, Fet, Ullensaker, Nes og Skedsmo.
Rundt 90 publikummere hadde funnet veien til Festiviteten denne ettermiddagen. Gjestekorps var SAS Janitsjarorkester fra Jessheim, med sin dirigent Njål Inge Enger.
Det var SAS Janitsjarorkester som åpnet konserten. De spilte feiende flott musikk, der Einar Borud imponerte med sitt solospill på piccolofløyte i stykket «Piccolo Picante». Janitsjarorkesteret kalte på smilet i de to Leroy Anderson melodiene «The Typewriter» med Bård Nykmark på skrivemaskin, anno tidlig forrige århundre, og «The syncopated clock» med Glenn Evensen som gjøkur.
Deretter var det Glommabreddens tur. De har alltid en allsang på programmet. Denne gangen var det Halvdan Sivertsens «Kjærlighetsvisa». Korpset hadde fått med seg klarinettisten Wiktor Starzak fra Bjørkelangen som solist. Han spilte «Rondo» fra Mozarts konsert for klarinett i B. Flott musikk! Han framførte også «Petite Fleur» like sikkert og stødig som Mr Acker Bilk i sin tid gjorde.
Korpset fikk stående applaus for sin tolkning av Glenn Millers «In the Mood».
Begge orkestrene måtte trå til med ekstranummer.
Både SAS Janitsjarorkester og Glommabredden var strålende fornøyde med responsen fra publikum. Og det er vel ikke å ta i for hardt hvis man sier det var «stinn brakke» på gamle ærverdige Festiviteten på Sørumsand denne ettermiddagen.
Dersom du har lyst til å bli med i Glommabredden kan du kontakte dirigent Bjørn Jødahl på telefonnummer 926 49 472.