Skansespillet er stolte av å annonsere at Kai Remlov er skuespilleren som får rollen som gartneren i Skansespillet 2013. Kai Remlov er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1973. I bildet over blir han intervjuet av NRK Østlandssendingen som var tilstede under workshoppen tirsdag kveld.

 

Remlov erstatter Aage Kleven som har hatt rollen som gartneren siden første gang Skansespillet ble satt opp.

– Da Aage ikke lenger hadde mulighet til å fortsette som skuespiller måtte vi finne en veldig dyktig person som kunne ta over, fordi det er ikke hvem som helst som kan fylle Aages sko i denne rollen forteller Rita Nyborg.

Kai Remlov har lang fartstid og bred erfaring. Han er kjent både fra TV-serier, filmer, lydbøker, radio og teater. Remlov spilte «Elias Rukla» i enmannsforestillingen «Genanse og verdighet» i tre sesonger fra høsten 2000. For denne tolkningen mottok han Skandinavisk Nasjonalteaterpris. Han ble kåret til Årets lydbokstemme i 2002 og mottok Per Aabels ærespris i 2007. Har også vært Nissepappa i serien Jul på Månetoppen.

Remlov forteller at han gleder seg til å jobbe med de andre skuespillerene i Skansespillet.

– Det er noe spesielt når man kan jobbe sammen med entusiaster, i et historisk stykke som settes opp på samme plassen der handlingene skjedde i virkeligheten forteller Remlov.

Her er linker til oversikter over alle rollene Kai Remlov har spilt:

– ved Nationaltheateret

– i Film og TV

Bli med på moroa!

Vi har noen flere roller å fylle samt at vi ønsker gjerne flere statister. Dersom folk har lyst til å delta er det bare å møte opp på workshop på tirsdager kl 18:00 i Nansenbygget på Blaker Skanse.

Kai Remlov

Kai Remlov intervjues av NRK Østlandssendingen under workshoppen til Skansespillet på Blaker Skanse. Reportasjen blir sendt onsdag kveld.

En glad og fornøyd regissør Mari Mehus og Kai Remlov.


Rita Nyborg, prosjektleder for Skansespillet 2013 og Kai Remlov signerer kontrakt.

Styret i Skansespillet er veldig fornøyd med at Kai Remlov tar rollen som gartneren i Skansespillet. Fra høyre styreleder Pål Corneliussen, Heidi Deanna Fossen, Rita Nyborg og Kai Remlov.

Kort om Skansespillet

Skansespillet dekker en bred historisk periode i Norges og Blakers historie. Vi blir kjent med de to ungdommene Lise og Daniel som sammen med gartneren gjør en historisk reise i tid og rom hvor de blir kjent med skansens historie og ikke minst med seg selv gjennom opplevelsene. Historien blir levende fortalt med musikk, sang, dans og store historiske hendelser.

Vi får møte en streng kommandant med store drømmer, en feltskjærer som lett tyr til flaska, løsaktige fruentimmere, gjøglere, stolte soldater og andre viktige historiske skikkelser. Spillet fremføres av en gjeng dyktige lokale amatørskuespillere, både nye og gamle skansespilltravere.

Vi kan love slag, kanoner, kjærlighet og alt som hører et flott spill til!

Manus av: Håkon Quiller
Musikk: Magnar Ousland
Regi: Mari Mehus og Henrik Berg Larsen