Frode Eggen er mannen som har fått rollen som Adam Trallau i årets oppsetning av Skansespillet.
Frode Eggen hevder selv at han kommer til å skape den perfekte balansen i Skansespillet.
– Kai Remlov er på en måte den seriøse fyren fra Nationaltheatret og alt det der med tyngde, mens jeg er den løse kanonen på dekk fra Det Andre Teatret, forteller Frode med et selvsikkert smil.
Han kommer rett fra rollen som den håpløse artisten Kiddi Casio i Nattskiftet som gikk på TV2 i høst. Han håper selv at forholdet til Romerikes Blad kan bli bedre denne gangen.
– Forrige pressekonferanse ble en katastrofe for å si det mildt, ler Frode.
– Det kryr av komisk talent i Skansespillet! Å være på prøver med denne gjengen får meg i godt humør! Det er fantastisk å jobbe med entusiastiske folk som eier og er stolte av stedets historie. Jeg tror årets Skansespill kommer til å bli en deilig blanding av ellevill humor, vakker sang, dramatikk og LOVE! Vet ikke om det kommer til å bli så mye grove sexscener, men en passe mengde med familievennlig vold, tror jeg vi skal by publikum på.
Med de ordene forsvant Frode tilbake inn i Nansenbygget for å fortsette øvelsene til Skansespillet.
Hvorfor Frode? 
– av regissørene Mari Mehus og Henrik Berg Larsen
undefined
Den selvhøytidelige Trallau fra Skansespillet 2011 her spilt av Dag Kristian Kleven. (Foto Jørgen Kirsebom) 
Frode Eggen var et navn vi bemerket oss nesten ti år tilbake. Han var den gang aktiv i impromiljøet i Trondheim, og det hendte han kom til hovedstaden med sin improvisasjonsteatergruppe for å gjøre sprell på flere av Oslo små og store scener. Teatersport og improvisasjonsteater har alltid ligget vårt hjerte veldig nært, og Frode var en av de som var med å utvikle denne teaterformen i sitt nærmiljø, og han inspirerte improvisatørkolleger og publikum over de ganske land. Han inspirerte oss den gangen og har fortsatt å gjøre det gjennom mange år på scenen: Han er morsom og full av sprøe påfunn, høyt og lavt, armer og bein, for så stille, spørrende og tankefull. Utallige karakterer har Frode skapt på scenen, rett ut av tilsynelatende løse lufta. For det er jo nettopp kunsten med improvisasjon: man må få det til å se enkelt ut, skape de store øyeblikkene på et øyeblunk.
For å mestre denne spontane teaterformen, eller alle former for teater, må man ta jobben sin alvorlig. Det har Frode vist både på og av scenen gjennom disse årene. Han er en knakende kjekk kar, han har omsorg for medskuespillere og produksjonsteamet bak scenen, og han er sikkert den triveligste trøndern på jord. Han bringer mange gode, hvis ikke briljante ideer og tilbud til scenen, og vi østlendinger har gleden av å se ham oftere på scenen nå om dagen, etter at han flyttet til Oslo noen år tilbake.
I 2012 viste Frode at han også mestrer TV-formatet, da han dukket opp i rollen som den meget spesielle vokalisten Kiddi Casio i Nattskiftet på TV2. (Med blant andre Otto Jespersen, Mads Eldøen og John Brungot). Navnet Frode Eggen kunne vi fra før, men det var rundt disse tider at vi virkelig merket oss ham: «dette er en mann vi gjerne vil jobbe med hvis sjansen en gang byr seg.»
Og endelig, nesten ti år etter vårt første møte på en liten, sliten scene i Oslo, har tilfeldighetene gjort det til at rollen som Adam Trallau i Skansespillet skulle besettes av en profesjonell skuespiller, og Frode Eggen var navnet som sto øverst på vår liste.
Vi er veldig stolte og glade for at Frode takket ja til denne rollen, og vi gleder oss nå til hardt arbeid, lange økter, lokalhistoriske dypdykk og masse latter. Og ikke minst ser vi fram til å se Frode boltre seg sammen med de lokale entusiastene på den store scenen: på vakre Blaker Skanse.